faq

Vragen die vaak worden gesteld:

We hebben matte tegels in de keuken, badkamer en woonkamer. De vloer zit vol met vlekken en vegen die we niet wegkrijgen. Is hier een oplossing voor?


Ongeglazuurde keramische tegels zijn gevoeliger om een 'filmlaagje' op te bouwen. Vaak onstaat een dergelijk laagje door ongeschikte onderhoudsproducten. Het kan ook goed zijn dat de bouwreiniging niet afdoende is geweest of dat in de loop der jaren het 'normale' dagelijkse gebruik gewoonweg de oorzaak is. Net als vele andere soorten vloeren, heeft ook een ongeglazuurde tegel periodiek extra aandacht nodig. Een reiniging zal nodig zijn als vlekken zich niet meer met het normale onderhoud laten verwijderen. Tile cleaner van Faber is een product dat specifiek is ontwikkeld voor de reiniging van ongeglazuurde tegels. De tegel zal zijn oorspronkelijke, rustige en matte uiterlijk weer aannemen. Na de reiniging is het zeer raadzaam om het onderhoud te doen met Faber Vloeronderhoud. Dit product maakt goed schoon en bouwt geen laagjes op. Dit voorkomt een snelle opbouw van een nieuwe filmlaag. Voor het reinigen en onderhouden van matte keramische tegels hebben we een speciaal reinigings- en onderhoudsadvies samengesteld. Wilt u deze ontvangen? Laat het ons even weten. Deze sturen wij u graag geheel vrijblijvend toe.
Onze huishoudelijke hulp heeft per abuis schoonmaakazijn gemorst op ons hardsteen aanrechtblad waardoor een lichte en ruwige plek is ontstaan. Is dit te herstellen?


Hardsteen is een kalkhoudende steen. Als er een zuurhoudend product (zoals schoonmaakazijn) op een kalkhoudende natuursteen terecht komt, zal de steen 'etsen'. De steen is dan eigenlijk stuk. Dit kan niet met een product worden hersteld. Een hardsteen is wel uitstekend te herstellen door middel van polijsten of schuren. Dit kunt u zelf doen of laten doen: www.renostone.nl
Kalkaanslag en waterdruppels in onze douche krijgen we niet weg. Is daar een oplossing voor?


Kalk en watervlekken kunnen soms heel hardnekkig zijn. Om dit zoveel als mogelijk te voorkomen is het raadzaam om het tegelwerk, na het douchen, droog te maken. Om kalkaanslag en watervlekken van keramische tegels te verwijderen kunnen wij u Faber Cementsluierverwijderaar adviseren. Dit product kan (in een zwakke verhouding met water) ook zeer goed worden gebruikt voor de periodieke schoonmaak om kalkaanslag en watervlekken te voorkomen. Als het gaat om natuursteen, willen wij u vragen om contact met ons op te nemen en (als dat mogelijk is) een foto van de ruimte en de steen toe te sturen.
Er zit een vetvlek in ons natuursteen keukenblad die we er niet uit krijgen.


Afhankelijk van het soort vlek en hoe diep deze in de steen is getrokken, kan Faber/30 Natuursteen Reiniger een oplossing bieden. Is de vervuiling verder in de steen getrokken? Dan is Faber olie- en vetvlekverwijderaar absoluut aan te bevelen. Dit product kan de meeste soorten vlekken, die zich onder het oppervlak van de steen bevinden, verwijderen.