top of page

faq

  • We hebben matte tegels in de keuken, badkamer en woonkamer. De vloer zit vol met vlekken en vegen die we niet wegkrijgen. Is hier een oplossing voor?"
    Ongeglazuurde keramische tegels zijn gevoeliger om een 'filmlaagje' op te bouwen. Vaak onstaat een dergelijk laagje door ongeschikte onderhoudsproducten. Het kan ook goed zijn dat de bouwreiniging niet afdoende is geweest of dat in de loop der jaren het 'normale' dagelijkse gebruik gewoonweg de oorzaak is. Net als vele andere soorten vloeren, heeft ook een ongeglazuurde tegel periodiek extra aandacht nodig. Een reiniging zal nodig zijn als vlekken zich niet meer met het normale onderhoud laten verwijderen. Tile cleaner van Faber is een product dat specifiek is ontwikkeld voor de reiniging van ongeglazuurde tegels. De tegel zal zijn oorspronkelijke, rustige en matte uiterlijk weer aannemen. Na de reiniging is het zeer raadzaam om het onderhoud te doen met Faber Vloeronderhoud. Dit product maakt goed schoon en bouwt geen laagjes op. Dit voorkomt een snelle opbouw van een nieuwe filmlaag. Voor het reinigen en onderhouden van matte keramische tegels hebben we een speciaal reinigings- en onderhoudsadvies samengesteld. Wilt u deze ontvangen? Laat het ons even weten. Deze sturen wij u graag geheel vrijblijvend toe.
  • Onze huishoudelijke hulp heeft per abuis schoonmaakazijn gemorst op ons hardsteen aanrechtblad waardoor een lichte en ruwige plek is ontstaan. Is dit te herstellen?
    Hardsteen is een kalkhoudende steen. Als er een zuurhoudend product (zoals schoonmaakazijn) op een kalkhoudende natuursteen terecht komt, zal de steen 'etsen'. De steen is dan eigenlijk stuk. Dit kan niet met een product worden hersteld. Een hardsteen is wel uitstekend te herstellen door middel van polijsten of schuren. Dit kunt u zelf doen of laten doen: www.renostone.nl
  • Kalkaanslag en waterdruppels in onze douche krijgen we niet weg.
    Kalk en watervlekken kunnen soms heel hardnekkig zijn. Om dit zoveel als mogelijk te voorkomen is het raadzaam om het tegelwerk, na het douchen, droog te maken. Om kalkaanslag en watervlekken van keramische tegels te verwijderen kunnen wij u Faber Cementsluierverwijderaar adviseren. Dit product kan (in een zwakke verhouding met water) ook zeer goed worden gebruikt voor de periodieke schoonmaak om kalkaanslag en watervlekken te voorkomen. Als het gaat om natuursteen, willen wij u vragen om contact met ons op te nemen en (als dat mogelijk is) een foto van de ruimte en de steen toe te sturen.
  • Er zit een vetvlek in ons natuursteen keukenblad die we er niet uit krijgen.
    Afhankelijk van het soort vlek en hoe diep deze in de steen is getrokken, kan Faber/30 Natuursteen Reiniger een oplossing bieden. Is de vervuiling verder in de steen getrokken? Dan is Faber olie- en vetvlekverwijderaar absoluut aan te bevelen. Dit product kan de meeste soorten vlekken, die zich onder het oppervlak van de steen bevinden, verwijderen.
  • Er is nieuw tegelwerk gevoegd, maar de voeg is te licht geworden.
    Wanneer de voeg donkerder wordt van kleur als u de voeg met water natmaakt, kan een kleurverdiepende impregneer de oplossing bieden. U reinigt eerst het voegwerk met Faber30/Natuursteen Reiniger. Goed laten drogen en met een kwastje de voegen inkleuren met P147, kleurverdiepende impregneer. Wordt het voegwerk niet donkerder van kleur als u deze natmaakt? Dan is inkleuren met een speciale voegcoating een uitstekende en duurzame mogelijkheid. Hiervoor verwijzen wij u graag door naar https://www.renostone.nl/voegwerk-herstellen .
  • We hebben een nieuwe tegelvloer, ziet er keurig uit, dan hoeven we toch geen cementsluier te verwijderen?
    Het is absoluut raadzaam om bij een nieuwe tegelvloer altijd een bouwreiniging uit te voeren. Cementsluier is inherent aan het voegen van nieuw tegelwerk. Daarnaast kan er een laagje af-fabriek op de tegel aanwezig zijn. Als de sluier, het laagje of een andere vervuiling aanwezig blijft, zal de vloer sneller vervuiling aanhechten met alle gevolgen van dien. We komen dit euvel vaak tegen in de praktijk, ook al is er nog zo netjes gewerkt met het leggen van de vloer. In dit geval is het beter voorkomen dan genezen. De bouwreiniging: Keramische vloeren Faber Cementsluierverwijderaar Natuursteen en andere zuurgevoelige vloeren Faber30 Natuursteen Reiniger Twijfel welk product past bij uw type vloer? Gewoon even een mailtje sturen of bel ons gerust.
  • Hoe kan ik zien of ik natuursteen of keramische tegels heb?
    Een natuursteen is altijd door-en-door van kleur en structuur. Een keramische tegel is grijs aan de onderzijde en heeft een raster/print, waarin vaak ook de merknaam staat vermeld. Als het een verlegde tegel is en u de onderkant niet kunt checken: keramische tegels hebben meestal een 'tekening' die op een andere tegel exact hetzelfde is. De tekening van een tegel loopt soms ook door van de ene op de andere tegel, waar een voeg tussen zit. Dit zie je eigenlijk nooit bij natuursteen. Bij twijfel: maakt u even een foto van de tegels en stuur ons deze toe.
  • Hoe verwijder ik gevelimpregneer?
    Een vraag die ons zeer vaak gesteld wordt. Een gevel impregneer is een beetje een lastpak om te verwijderen. Verwijderaars voor impregneer zijn vrijwel altijd alleen geschikt voor oplosmiddelhoudende impregnanten. De gevelimpregneer bevat silanen of soortgelijke grondstoffen. Een product als 'Speciaal Oplosmiddel' (Solvent Stripper) zal deze samenstelling niet herkennen. Om een impregneer op/in een gevel te verwijderen, zal deze eerst 'week' gemaakt moeten worden. Hiervoor is Faber/30 Natuursteen Reiniger een geschikt product die dan in een sterk verhouding (1 deel product op circa 3 delen water) wordt aangebracht op de gevel, waarbij wordt gewerkt van beneden naar boven. Enkele minuten laten inweken, opschrobben en met schoon water naspoelen. Zo nodig herhalen. Het kan voorkomen dat de impregneer te ver in de steen is gedrongen. Op dat moment kan ook de Faber/30 de impregneer niet bereiken. Note: Faber/30 is een veilig product om mee te werken. In een sterke verhouding is het zeer raadzaam om chemiebestendige handschoenen te dragen (verkrijgbaar in vrijwel elke bouwmarkt).

CONTACT

Renostone
  • LinkedIn

Mail: info@renostone.nl 

www.faberstonecare.nl

Tel: 06 - 42 77 01 95 Edwin Koene

Tel: 06 - 38 15 34 37 Lianne Koene

Waterlelie 18 - 3648 NV - Wilnis

NIEUWSBRIEF

Bedankt voor uw aanmelding!

bottom of page